Newborn Safety

Het beste moment om een newborn sessie van je pasgeboren baby te laten maken is in de eerste 2 weken na de geboorte, het liefst tussen de 6e en 10e dag. De baby slaapt dan nog veel en vindt het heerlijk om in een foetus houding te liggen. Om de slapende newborn te fotograferen is dan ook de kunst van newborn fotografie.

De veiligheid van de baby is het belangrijkste aspect van een newborn fotoshoot. Het is voor ieder ouder van groot belang om te weten dat de newborn tijdens een fotoshoot in goede handen is. Hieronder een aantal Newborn Safety regels waar wij mee werken.

Toezicht

Een newborn maakt vaak ongecoördineerde bewegingen, ookwel de Moro-reflex genoemd. Het is dus van groot belang om een newborn te allen tijde onder toezicht te houden door een assistente of een geïnformeerd ouder.

Ritme

Tijdens een newborn sessie gaan wij met de ritme van de baby mee, zo is er altijd tijd om de baby nog even bij te voeden of even te verschonen.

Poses

Elk mens is anders, hetzelfde geldt ook voor een newborn baby! Als een newborn zich niet comfortabel voelt bij een bepaalde pose of tegenwerkt, dan is het beter om verder te gaan naar de volgende pose. ⇒Veiligheid gaat voor! Bij sommige poses zal in alle gevallen gewerkt worden met compositiebeelden. Compositie beelden zijn een aantal samengestelde beelden, die uiteindelijk verenigd worden tot één beeld, dit doen wij om de veiligheid van de newborn te garanderen.. Een van de belangrijkste redenen hiervoor is om het hoofdje en de nek van de baby goed te ondersteunen. Het hoofdje van een newborn is namelijk 25% van het gehele lichaamsgewicht. Bij sommige poses wordt het hoofdje omhoog gehouden/gesteund mbv een finger of een hand, om bijvoorbeeld de armpjes minimaal te belasten door het hoofdje.Het is dus zeer belangrijk om te weten hoe deze poses op een veilige wijze gecreëerd kunnen worden.

Props

Het is zeer belangrijk om bij newborn props gebruik te maken van zachte en comfortabele producten en materiaal.Props die makkelijk kunnen omkiepen of breken kunnen het beste worden vermeden. Het gebruiken van glazen props word te allen tijde streng afgeraden. Love2cre8 maakt uiteraard alleen gebruik van baby vriendelijke props en materiaal.

Hygiëne

Een newborn is erg kwetsbaar tegen ziektes van buitenaf. Dit komt doordat het immuunsysteem nog niet volledig ontwikkeld is. Daarom is bij een ziekte altijd beter om de shoot te verplaatsen. Uiteraard is het ook erg belangrijk om de handen voor en tijdens de shoot goed te wassen/reinigen om het contact met de newborn zo veilig en schoon mogelijk te houden.